Articles

Zondag Cup race op Martinsville: Starttijd, voorspelling, tv-details

Zondag is de Cup-race op Martinsville Speedway de laatste kans voor coureurs om een plek in de kampioenschapsrace veilig te stellen.

Alleen Joey Logano heeft zich verzekerd van een plek bij de laatste vier in Phoenix door te winnen in Kansas. Kyle Busch’s overwinning vorige week in Texas voorkwam dat een van de overgebleven coureurs die in aanmerking komen voor de play-offs een plaats in de titelrace kon bemachtigen.

Kevin Harvick, Denny Hamlin en Brad Keselowski gaan zondag in Martinsville (2 p.m. ET op NBC) met een transferplek voor het kampioenschap van start. Alex Bowman, Chase Elliott, Martin Truex Jr. en Kurt Busch staan buiten een transferplek.

“Ik wil winnen,” zei Keseleowski, die de laatste transferplek bezet. “Ik weet dat we een kans maken vanaf de pole te starten en de eerste pitstop te hebben. Dat is de beste kans die je in Martinsville kunt krijgen. Natuurlijk moet je het tijdens de race ook waarmaken, maar ik ga er zeker heen om te winnen en denk niet aan iets anders.”

Dit zijn de details voor de Cup-race van zondag in Martinsville:

(Alle tijden zijn Oosters)

START: Het commando om de motoren te starten staat gepland om 14:04 uur. De groene vlag zal wapperen om 14:11 uur.

PRERACE: De Cup-garage gaat om 7 uur open. De coureurs melden zich bij hun auto’s om 13.50 uur. De invocatie wordt gehouden om 13.56 uur. Het volkslied wordt gespeeld om 13.57 uur.

DISTANCE: De race gaat over 500 ronden (263 mijl) rond de 0,526-mile speedway.

COMPETITION CAUTION: Lap 60

STAGES: Fase 1 eindigt in ronde 130. Etappe 2 eindigt in ronde 260.

TV/RADIO: NBC zal de race op televisie uitzenden. Het verslag begint om 13.30 uur met de Countdown to Green. De race begint om 14.00 uur op NBC. De radio-uitzending van Motor Racing Network begint om 13.00 uur en is ook te beluisteren op mrn.com. SiriusXM NASCAR Radio zal de uitzending verzorgen.

STREAMING: Bekijk de race op de NBC Sports App

VOORSPELLING: De voorspelling van wunderground.com is overwegend zonnig met een temperatuur van 62 graden en 1% kans op regen bij de start van de race.

LATSTE RACE: Kyle Busch verbrak zijn 33-race-loze streak met zijn overwinning in de woensdag door regen uitgestelde race in Texas. Martin Truex Jr. werd tweede. Christopher Bell eindigde als derde

LATSTE RACE OP MARTINSVILLE: Martin Truex Jr. reed 132 ronden aan de leiding en won de race in juni. Ryan Blaney eindigde als tweede. Brad Keselowski werd derde.

STARTING LINEUP: Klik hier voor de startopstelling