Articles

Press Release Submission Sites – Where to Submit a Press Release?

Pisanie i dystrybucja informacji prasowej jest pierwszym krokiem do rozpoczęcia rozmowy z mediami, która może zaowocować relacją prasową, której szukasz. Twoja informacja prasowa to coś więcej niż tylko ogłoszenie, to Twój sposób na zaproszenie dziennikarzy, blogerów, influencerów i innych osób, aby dowiedzieli się więcej o Tobie i przesłaniu, którym chcesz się podzielić.

Dlatego właśnie skuteczna dystrybucja informacji prasowej jest kluczem do zdobycia uwagi mediów.

Przegląd

• Jak napisać informację prasową
  • Gdzie przesłać informację prasową
  • Strony do przesyłania informacji prasowych
  • Darmowe strony do przesyłania informacji prasowych
  • Jak przesłać informację prasową
  • Dostarczenie informacji prasowej do głównych mediów
    • Jak przesłać informację prasową do Yahoo Finance
    • Jak przesłać informację prasową do Associated Press (AP)
    • Jak przesłać informację prasową do Reuters
    • Jak przesłać informację prasową do New York Times
    • Jak przesłać informację prasową do Google News

Mimo, że istnieje kilka sposobów na udostępnienie informacji prasowej, chcemy zwrócić uwagę na korzystanie z usług dystrybucji informacji prasowych online, aby uzyskać wiadomość przed ludzi i organizacji, które mogą być zainteresowane tym, co masz do podzielenia się.

Ale zanim zajmiemy się dystrybucją informacji prasowych online i tym, gdzie je zamieszczać, zróbmy krok wstecz i przejdźmy przez szybki kurs odświeżający na temat składania informacji prasowej.

Przestrzeganie kilku prostych zasad pomoże Ci zwiększyć szanse na uzyskanie odpowiedzi, która może przełożyć się na publikację w prasie, której szukasz.

Jak napisać informację prasową

Zanim dowiesz się, gdzie wysłać swoją informację prasową, musisz być pewien, że masz odpowiednią formę i treść. Oto najważniejsze punkty, które należy zaznaczyć przed wysłaniem informacji prasowej:

• Przejdź od razu do rzeczy. Nikt nie ma czasu ani ochoty na czytanie długiego wstępu lub historii wyjaśniającej historię Twojej firmy lub organizacji. Użyj wiadomości, którą chcesz się podzielić jako lead do swojej informacji prasowej, zanim przejdziesz do wyjaśnienia, dlaczego jest ona warta uwagi.
  • Wyjaśnij (krótko), dlaczego Twoje ogłoszenie jest tematem, którym czytelnicy będą zainteresowani. Jeśli dobrze wybrałeś swoją publiczność, ludzie, do których piszesz, zrozumieją, dlaczego warto podzielić się wiadomościami. Mimo to, możesz zaoszczędzić ich czas dzięki szybkiej, być może wypunktowanej liście najważniejszych faktów i punktów, które będą najbardziej interesujące dla ich czytelników i zwolenników.
  • Pomyśl o tym, w jaki sposób nadanie Ci zasięgu sprawi, że Twój kontakt z mediami będzie wyglądał dobrze. Czy oferujesz wyłączność? Szansę na bycie pierwszym, który przekaże jakąś historię? Czy możesz podnieść prestiż lub pozycję dziennikarza poprzez dostarczenie tej informacji? Jeśli możesz pokazać, jak relacje prasowe mogą sprawić, że obie strony będą wyglądać dobrze, jesteś o krok bliżej do swojego celu.
  • Jeśli to możliwe, podkreśl, jak twoje wiadomości pasują do istniejących rozmów. Dziennikarze lubią rzeczy, które są na czasie. Czy Twoje ogłoszenie jest związane z innymi aktualnymi tematami? Czy opiera się na czymś, co dany dziennikarz już opisał? Jeśli tak, koniecznie to zaznacz.
  • Używaj języka wizualnego, kiedy to możliwe. Używaj wykresów, grafik lub innych elementów wizualnych, aby przedstawić swój punkt widzenia i dodać kreatywny akcent do swojego pitchu. To sprawia, że Twój pitch jest bardziej wciągający, bardziej profesjonalny i, miejmy nadzieję, wart uwagi.

Gdzie przesłać informację prasową

Jeśli chcesz zwiększyć zasięg swojej informacji prasowej poza to, co możesz zrobić sam poprzez e-mail, narzędzia online mogą być rozwiązaniem, którego potrzebujesz. Są to usługi, które mają zdolność do szybkiego dostarczenia informacji prasowej do tysięcy osób i organizacji, dając Ci zasięg daleko poza to, co można prawdopodobnie zarządzać samodzielnie.

Przy korzystaniu z witryn składania informacji prasowych online, płacisz za dostęp do ich ustalonych kontaktów i kanałów. Oni budują, aktualizują i segmentują tysiące kontaktów z mediami, więc nie musisz tego robić. Wystarczy, że wrzucisz swoją informację prasową do stworzonych przez nich strumieni, a oni zajmą się resztą.

Usługi dystrybucji informacji prasowych online dostarczają również wartość dodaną poprzez przygotowanie Twojego ogłoszenia tak, aby spełniało wytyczne różnych platform i mediów. Jest to szczególnie ważne z powodów technicznych, związanych z dostarczalnością i lądowaniem w skrzynkach odbiorczych, a nie w folderach Spam.

Mówiąc o tym, dobre witryny do składania informacji prasowych udostępniają narzędzia analityczne, które dają wgląd w to, jak Twoja informacja prasowa jest odbierana.

Oto kilka powszechnie używanych płatnych witryn do składania informacji prasowych online. Jeśli rozważasz outsourcing pracy z uzyskaniem informacji prasowej na cztery strony świata, są to dobre miejsca, aby rozpocząć.

Strony składania informacji prasowych

Oto najczęściej używane strony składania informacji prasowych:

• Ein Presswire
  • prfire
  • Newswire
  • Presswire
  • PR Newswire
  • 24-7pressrelease.com
  • PRWeb

EIN Presswire

Z udowodnioną historią przyciągania uwagi największych nazwisk w biznesie informacyjnym, EIN Presswire musi być jedną z opcji przy podejmowaniu decyzji, gdzie przesłać informację prasową online. Ich kontakty z imponującą mieszanką publikacji (zarówno online jak i offline) i mediów nadawczych z pewnością zawierają platformy, które są idealne dla Ciebie. EIN Presswire jest jednym z najbardziej uznanych serwisów do przesyłania informacji prasowych online.

prfire

Załaduj swoją treść, wybierz kategorie, do których chcesz dotrzeć, wybierz dodatkowe usługi, takie jak biblioteka obrazów i pomoc w edycji, a w ciągu czterech godzin Twoje ogłoszenie znajdzie się przed ludźmi, którzy mogą wzmocnić Twoje przesłanie. Dobry punkt wyjścia cenowego (około $70) i imponujący rekord w uzyskaniu zasięgu z głównych punktów sprzedaży.

Newswire

Oprócz opcji przewodowej, Newswire oferuje kompleksową bazę danych mediów, która pozwala na zbudowanie niestandardowej publiczności dla Twojej wiadomości, zwiększając szanse na odpowiedź. Metryki po kampanii w ich narzędziu analitycznym pomagają w podejmowaniu decyzji o tym, jak śledzić i z kim.

Presswire

Presswire posiada rozłożony w czasie system cenowy, aby umożliwić różne potrzeby i regionalne ukierunkowanie. Kładąc nacisk na optymalizację informacji prasowej z technicznego punktu widzenia, aby uniknąć filtrów antyspamowych, Presswire podkreśla znaczenie dostarczalności w docieraniu do kontaktów. Świetna analityka daje wgląd w to, w jaki sposób wiadomość została odebrana, dzięki takim wskaźnikom jak liczba otwarć, udostępnień i długość czasu spędzonego na czytaniu.

PR Newswire

Kolejny popularny wybór do wysyłania informacji prasowych online, zasięg PR Newswire może zwiększyć Twoją widoczność i uzyskać zasięg, którego szukasz. Kładąc nacisk na pomoc w dotarciu do nowych kanałów i odbiorców, zwłaszcza w mediach społecznościowych, PR Newswire może sprawić, że Twoja wiadomość dotrze do dziennikarzy i innych influencerów, którzy nie są dostępni na innych platformach.

24-7pressrelease.com

Z opcjami cenowymi opartymi na zasięgu i czasie realizacji, to może być lepsza opcja dla niektórych. Jako partner PRNewswire, 24-7pressrelease.com udostępnia Twoją informację prasową w swojej bazie stron internetowych, platform i serwisów. Z drugiej strony, nie oferują one tak wielu opcji personalizacji, jeśli chodzi o targetowanie odbiorców i czas wysyłki.

PRWeb

PRWeb oferuje ten sam znany model dystrybucji i analizy po wysłaniu, ale z rozszerzonym menu dodatkowych usług zaprojektowanych, aby uzyskać więcej zasięgu dla Twojej marki. Mimo, że wiąże się to z ceną, PRWeb obiecuje, że Twoja informacja prasowa przełoży się na zwiększony ruch na Twojej stronie i większą widoczność w sieci.

Bezpłatne serwisy do wysyłania informacji prasowych

W dzisiejszych czasach istnieje darmowa wersja wszystkiego, a serwisy do dystrybucji informacji prasowych nie są wyjątkiem. Zapraszamy do wypróbowania ich, jeśli chcesz, ale to naprawdę jest sytuacja, w której nie powinieneś oczekiwać czegoś za darmo.

Większość z nich oparta jest na modelu „freemium”, z niezbędnymi aktualizacjami za dodatkową opłatą. Jeśli chcesz poeksperymentować, aby zobaczyć, co możesz dostać za darmo, oto kilka stron, które mogą ci pomóc.

• Online PR News
  • PR.com
  • PRfree
  • Press Release Point
  • Newswire Today

Online PR News

Twoja informacja prasowa zostanie opublikowana na ich stronie przez 90 dni za darmo. Jeśli jesteś zadowolony z wyników i chcesz uzyskać trochę więcej, oferują wiele uaktualnień do różnych poziomów ekspozycji i dystrybucji.

PR.com

Podstawowo ten sam model, z darmową dystrybucją na ich stronie i niektórych witrynach informacyjnych osób trzecich.

PRfree

Pocznij od darmowej dystrybucji i uaktualnij do płatnych pakietów, jeśli chcesz. Usługa ta pozwala na umieszczanie hiperłączy, co może być przydatne przy kierowaniu odbiorców do innych materiałów PR online, którymi chcesz się podzielić.

Jeśli te trzy serwisy nie są wystarczające, możesz również przesłać informację prasową za darmo w PR Log, Press Release Point lub Newswire Today. Ponownie, pamiętaj o sprawdzeniu swoich oczekiwań podczas korzystania z darmowych stron dystrybucji informacji prasowych.

Jak przesłać informację prasową?

Korzystanie z serwisów do przesyłania informacji prasowych online jest zazwyczaj prostym procesem. Przesyłasz swoje ogłoszenie, wybierasz spośród różnych usług premium w ofercie, a następnie korzystasz z narzędzi do śledzenia, aby zmierzyć, jaki rodzaj odpowiedzi dostajesz.

Najlepsze usługi składania informacji prasowych będą tak przyjazne dla użytkownika i skuteczne, jak inne narzędzia online, z których możesz korzystać na co dzień. Podczas gdy ich ceny zazwyczaj odzwierciedlają ich zasięg i reputację w zakresie wyników, wszystkie one mają tę samą misję – dostarczenie informacji prasowej do szerokiego grona odbiorców.

Pomimo, że same serwisy są łatwe w użyciu, musisz poświęcić trochę czasu, aby zdecydować, który z nich jest dla Ciebie najlepszy. Interfejsy użytkownika, dodatkowe usługi, ceny, narzędzia analityczne – wszystko to i wiele więcej będzie miało wpływ na wybór usługi, z której chcesz skorzystać.

Dystrybucja informacji prasowej online za pośrednictwem tych usług ma sens, jeśli weźmiesz pod uwagę czas potrzebny na zbudowanie i zarządzanie efektywną bazą kontaktów. Jest to szczególnie ważne dla mniejszych firm, które nie mają wystarczających zasobów, aby poświęcić się temu czasochłonnemu zadaniu. Koszt dystrybucji online może się różnić w zależności od usług, ale może być okazyjny, jeśli weźmiemy pod uwagę czas potrzebny do osiągnięcia tego samego celu na własną rękę.

PR Outreach jako alternatywa

Inną metodą dystrybucji informacji prasowej jest samodzielne wysyłanie informacji do dziennikarzy i innych kontaktów z listy mediów. Pomimo popularności stron internetowych, wielu ekspertów PR zgodzi się, że PR outreach jest bardziej efektywną metodą pozyskiwania informacji prasowych.

Dowiedz się więcej w naszym przewodniku: How to Send a Press Release Email to Journalists.

Dostarczenie informacji prasowej do głównych mediów

Istnieje garść platform informacyjnych o wysokim profilu, które mogą uzyskać ogromną ilość uwagi dla każdego, kto ma informację prasową, która przykuje ich uwagę. Oto kilka największych z nich wraz ze wskazówkami, jak możesz umieścić swoją informację prasową na ich wirtualnym biurku.

Jak przesłać informację prasową do Yahoo Finance

Yahoo Finance jest bardzo dobrze znaną, nową platformą, zapewniającą wysoką widoczność. Ich treść jest agregowana i pobierana z partnerskich serwisów PR monitorowanych przez Yahoo. Oto usługi partnerskie, które dostarczają treści dla Yahoo Finance:

• PR Newswire
  • Business Wire
  • ACCESSWIRE
  • GlobeNewswire

Jak przesłać informację prasową do Associated Press (AP)

Associated Press (AP) jest jedną z największych na świecie agencji dystrybucji wiadomości. Wysyłając informację prasową do AP, pamiętaj, aby oznaczyć ją jako odnoszącą się do jednego z ich wielu oddziałów i działów (Finanse, Bankowość, Nieruchomości, itp.). Preferowana przez AP metoda otrzymywania informacji prasowych to e-mail na adres [email protected].

Jak przesłać informację prasową do Reutersa

Inny ogromny serwis informacyjny o globalnym zasięgu, Reuters ma zdecentralizowaną działalność. Aby przesłać informację prasową do Reutersa, należy skontaktować się z ich lokalnym biurem w danym regionie.

Jak przesłać informację prasową do New York Times

Tego źródła mediów nie trzeba przedstawiać, a bazując na tym, co piszą na swojej stronie internetowej, nie potrzebują również informacji prasowych. Jeśli jednak uważasz, że Twoje ogłoszenie spełnia standardy New York Timesa, możesz się z nimi skontaktować pod adresem https://www.nytimes.com/tips.

Jak przesłać informację prasową do Google News

Google News to centralny punkt dystrybucji treści na wielu platformach. Podobnie jak w przypadku wielu innych rzeczy, Google uprościło proces przesyłania informacji prasowej do najprostszych elementów. Zobacz sam na https://publishercenter.google.com/publications.